Tuesday, September 1, 2009

..H1N1 vs API NERAKA..

BismiLLAH..
Baru2 ini WAFA (Women Affairs Association) UIAM Gombak menganjurkan forum "WANITA : Kerana Dirimu begitu berharga.." blogger-emoticon.blogspot.combertempat di Mini Auditorium UIAM Gombak..aku dapat megikuti forum tersebut di saat akhir ekoran ade kelas malam la pulekk..xpe la,dah rezeki ilmu aku di saat akhir 2,terima je la..panel2 terdiri daripada seorang ustaz,pakar kaunseling dan wakil dari Raudhatus Sakinah..

Mase mule2 aku sampai tu ustaz tengah bercakap..ustaz ni kelakar..die sebut satu persatu name isteri2 nabi mengikut turutan!maasyaaALLAH..mengagumkan!pas tu die cakap nanti dah ade suami kalau die gatal nak kawin lagi 1 mintak die sebut name isteri2 nabi satu persatu mengikut turutan baru lepas..haha..untuk ustaz tu dah lepas dah,sape2 nak,dialu2kan isi borang pas forum 2.keh3..tapi ape yang aku tertarik adalah tentang kehairanannnya..ape yang die hairan tu aku pun hairan gak..hairan kan?haha..blogger-emoticon.blogspot.com

Jika sebelum ini antara penyakit yang pernah menyerang masyarakat dunia adalah seperti selsema burung,JE,penyakit kuku kaki dan mulut,virus antraks,wabak taun dan sebagainya,hari ini kite diserang pula dengan virus H1N1 atau dalam bahasa lainnya selsema babi atau lebih sopan disebut swine flu.hehe..Malaysia juga x terlepas dari virus ini..ke mana2 sahaja kalau kita jalan pasti ramai yang mengenakan topeng mulut untuk mengelak dari dijangkiti virus tersebut..x kurang juga yang menjadikannya sebagai perniagaan dengan menjual topeng mulut dengan corak2 yang begitu comel sekali sehingga menjadi fesyen terkini pulak ye..kreatif betul..blogger-emoticon.blogspot.com

Apa yang ingin disampaikan di sini adalah rase terujanya bile melihat semakin ramai wanita yang memakai ‘purdah’..kalau tutup aurat sampai pakai purdah tu hebat syeikh..tapi yang hairan lagi menghairankan ialah pakai ‘purdah’ tapi x bertudung!hairan kan?kan?bak kate ustaz kat forum tu,kalau die ke bank2 atau mane2 pejabat,pekerja2 yang duduk kat kaunter tu sume pakat2 tutup mulut dan hidung sebab banyak kene berinteraksi dengan orang ramai yang mane r tau bawa virus kan tapi rambut die yang kembang semangkuk tu hampeh x ditutupnya..blogger-emoticon.blogspot.comsedangkan mulut dan hidung tu bukan r aurat pun nak tutup kalau nak banding dengan rambut yang kembang semangkuk tu tapi tu r,dorang lagi takut dijangkiti virus h1n1 dari rambut dorang kene bakar dengan api neraka!na’uzubiLLAHi min zaalik..

Ha,hairan lagi menghairankan kan?kan?orang kalau takut mati buat r amal banyak2 untuk persiapan mengelak dari masuk neraka tapi sekarang lain lak..takut mati tapi x takut api neraka..makin panjang umur lepas elak sesuatu yang boleh membawa maut(dengan izin ALLAH) makin banyak lak maksiat yang dibuatnye..hm..peringatan buat diri sendiri juge..blogger-emoticon.blogspot.com

p/s : hairan kan??hahahaha..blogger-emoticon.blogspot.com

2 luahan:

NUR ZATIL ILHAM KAMARUDDIN said...

uishhh hairan2....zatil pun hairan gak..

Anonymous said...

The purpose of Clomid analysis in treating infertility is to seat general ovulation willingly prefer than give rise to the condition of numerous eggs. In olden days ovulation is established, there is no perks to increasing the dosage further . Numerous studies show that pregnancy large occurs during the first three months of infertility remedial programme and treatment beyond six months is not recommended. Clomid can well-spring side effects such as ovarian hyperstimulation (rare), visual disturbances, nausea, diminished "quality" of the cervical mucus, multiple births, and others.

Clomid is in many cases prescribed nearby generalists as a "opening crinkle" ovulation induction therapy. Most patients should undergo the fertility "workup" former to start any therapy. There could be many causes of infertility in wing as well as to ovulatory disorders, including endometriosis, tubal malady, cervical banker and others. Also, Clomid remedial programme should not be initiated until a semen division has been completed.
Clomid and Other Ovulation Inducti
Somali pirates protract their attacks against intercontinental ships in and all the Fiord of Aden, teeth of the discouragement of stepped-up supranational naval escorts and patrols - and the increased inactivity classification of their attacks. Discount to agreements with Somalia, the U.N, and each other, ships consistency to fifteen countries trendy patrolman the area. Somali pirates - who be subjected to the capacity in place of won themselves only $200 million in deliverance since closer the start 2008 - are being captured more oft-times fair any longer, and handed to to authorities in Kenya, Yemen and Somalia instead of the emoluments of trial. Happy-go-lucky here are some up to stage photos of piracy off the seashore of Somalia, and the international efforts to pull dorsum behind on it in.
[url=http://helpbatmanbeattitanic.com/members/clomid-nolvadex-research-chemicals-52/default.aspx]clomid nolvadex research chemicals[/url]
[url=http://mitic.mic-belgique.be/cs/members/success-after-clomid-93/default.aspx]success after clomid[/url]
[url=http://rockportalumni.org/members/clomid-paba-43/default.aspx]clomid paba[/url]
[url=http://207.46.137.14/members/clomid-when-to-take-how-much-69/default.aspx]clomid when to take how much[/url]
tel:95849301231123