Monday, November 30, 2009

Orang lalai pelik melihat si da’ie berpenat lelah..

Cuti semester yang sepatutnye 2 minggu jadi 3 minggu untuk budak2 tahun pertama yang habis periksa awal seperti aku..hehe..tapi tidak juga..untuk aku tetap 2 minggu kerana perlu bertapa di pusat pkpim untuk melunaskan beberapa tugas untuk seminar al-attas yang sebenarnya masih belum terlunas..eh silap..sudah jadi seminggu cutiku setelah ditolak bersama jambori..huhui..seronok duduk di pusat tuh..patut la Kakakku Fatin banyak pengalaman..ye la..hari2 meronggeng..err,maksud aku hari2 ke bermacam2 majlis..seminar la..forum la..kuliyyah la..ye la..dak2 pkpim ni banyak komitmen dengan belajar..maka,kakakku fatin r yang kene ke sane ke mari memenuhi undangan..aku pun kene tempias gak bile dok kat pusat tuh..pantang lepa,mesti ade yang tanye ‘free’ ke tak..klu xde pape,ade la tu ke majlis ilmu nak dibawanya..huhui..banyak juga majlis ilmu aku ronggeng minggu tuh..wacana permasalahan ummat kat shah alam..usrah di unisel..usrah hewi di uia pj..usrah pusat di pusat pkpim..

JAMBORI Remaja Islam 09..hmm..x banyak nak komen..eh..banyak sebenarnye..sempat berada di rumah x sampai sehari dah bertolak ke batu pahat..aku jadi ajk biase je..bukan fasi..x dapat nak jumpe dengan anak muda berjiwa kepemudaan..eh dapat..tapi..lain perasaannye kan kalau jadi fasi..kalau jadi fasi pasti lain pengalamannya dan pasti lebih mencabar..siap la budak2 tu aku buat macam adik aku..hahaha..tapi dorang bernasib baik sebab bukan aku fasi dorang..hehe..mungkin juga aku x mampu,sebab tu la tidak ditakdirkan aku jadi fasi..ALLAH lebih tahu..DIA sebaik2 perancang..

Melihat mereka yang terkulat2 mencuit2 telur yang panas memanaskan hati aku..maksud aku peserta lelaki..lembik betul la!!!!!!!kate aku pada mereka..puas hati aku..pas tu aku blah..ade juge peserta LELAKI yang takut ayam..ni lagi sorang!!!!!!!rupe2nye beliau adik salah sorang sahabat ajk..hahaahahaha..kalau budak ni adik aku siap r aku jotos kepala die..adoyh~..lelaki takut ayam..aku x bleh terima~

Hari terakhir jambori..baru r aku menyertai riadah bersama mereka..abang ali dan abang khairullah pastinya jeles melihat aku yang agak aktif pagi tu..jerit sane..jerit sini..mane x nye..melihat anak2 muda yang lembik..bikin hati aku panas saje..ari kurniawan..die ni pun lembik juge..rilek la kalau abang azam lambat..bersedia untuk x bersedia..takkan nak biarkan budak2 tu terus melembikkan diri..kata anak muda!main belalang belatuk..yes!peserta lelaki suke main permainan tu..tapi..peserta perempuan tidak..huh!ni lagi satu..mane ade srikandi cover cun beb!nak cover cun tutup aurat sudah..ramai juge yang jatuh main permainan ni..huhui..cian dorang..hehe..maaf ye dik..rileks la..hidup mesti ade yang menyakitkan kan..main bom2..aku x suke permainan ni..bende ni main sesame jantina je best..time tuh aku r hero..haha..tapi x kisah la labu..aku nak gak wat permainan ni jadi lagi kreatif..aku naik atas kerusi aku jerit..ade yang geleng kepala..aku tau sape..eleh..dari dok tepi x wat pape,baik lagi aku yang cube wat pape..tapi adik2 kate akak ni kecik,suare kecik tapi comel..hahahaha..alhamdulillah..hazaa min fadhli robbii..

Untuk para ajk yang bertugas..tahniah k..minta maaf jika ade tersalah silap..terlanggar wayar cas laptop..ter’sound’..terkutuk..tertidur x jaga malam..terjadi kapitalis..terlaser mulut..termintak maaf..tertidur x makan bbq,,termintak kredit..terhabiskan kredit..tertolong..dan banyak lagi ter2..harap dimaafkan..

p/s: lepas ni alumni jambori lak 2 disember 2009 di masjid kg bagan..mengimarahkan masjid dan berkhidmat untuk masyarakat!yeah~

5 luahan:

freakerz said...

"terlanggar wayar cas laptop"

i like that statement !!..

hahahahahahahaha..

innii said...

haih..

sangat seronok dapat melihat izwan muncung mase tuh..huhui..

Faaizz d. Zul said...

helo helo.
siapakah y dmaksudkan?

*de juge peserta LELAKI yang takut ayam..ni lagi sorang!!!!!!!rupe2nye beliau adik salah sorang sahabat ajk

innii said...

kpd Faaizz d. Zul

hola hola..
sape ntah..sape yang bawa adik die yang takut ayam la.haha..

Faaizz d. Zul said...

vid dont do lie.

http://www.youtube.com/watch?v=5_BQ2KqLvvg