Tuesday, June 16, 2009

Mu nantiku di pintu Gombak..yeah~

Alhamdulillah..

Akhirnya lepas juga re-sit ept writingku..huhu~blogger-emoticon.blogspot.com
GOMBAK!!!aku datang!!!!blogger-emoticon.blogspot.com

Rentetan malangnye aku jumper ept writing..blogger-emoticon.blogspot.com

Mase tu ade program Sparkle Youth kat Johor Bharu..aku jadi backup fasi..aku ingat lagi..mase tu incik Izwan yang tolong cek..uih..malang..malang..hehek..guro jew..katenye aku dapat ept3..aku ane r tau menatang mende ntah ept3 tu..rupe2nye kene repeat writing..gile!!!!!!mane nak letak muke beb..huhuk..yang tau mase tu ade 7 orang..aku ingat lagi..aku, izwan, atika,adik aku, faiz kecik, aiman..sape ntah lg sorg..ha,ckup 7 org sbb dorg ade kat bilik 2 mase 2..aku punye frust Tuhan jer la y tau..aku pn dok bebel2 r..mengarut sane sini..kutuk uia confirm r..bese dh..huhu..aku pesan kt dorang jangan gtau sape2..bia aq y bocorkan,jgn org len..keh3..

Kebetulan minggu seterusnya ade induksi pimpinan adik2..dalam mase yang same sepupuku wat kenduri kawen..aiyak..aku nak pergi yang mane neh??dua2 penting kotz..balek je dari kem 2 aku balek kampung untuk membantu bibikku..hajat di hati nak tolong rewang..apa kan daya,rewang mula,aku pun berangkat ke kuala lumpur untuk melunaskan tanggungjawabku sebagai seorang mantan..hehek..ape lagi,mengarut r sepupu aku si anim 2..katenye ape la sangat program 2,len kali leh pergi..banyak r ko..ane ade len kali lagi..seumo idup satu ni je r program ni tau..pas ni orang bertukar dah..aiyak..ko xkan paham r..yang aku paling sedih ialah aku sempat jumpe mak aku 4 hari je sebelum ke kem Sparkle Youth 2..pas 2 x jumpe dh sampai r aku resit..bayangkan r aku kene resit 2 minggu lepas induksi adik2..huhu..naik jemu dah ana dengan dayah tengok muke aku agaknyer..keh3..blogger-emoticon.blogspot.comye r,dah aku asik merempat bilik die jer sementare tunggu re-sit..keh3..sabau je la..hihik..

Aku merahsiakan kes re-sitku dari pengetahuan adik kesayanganku Iman..cewah..saje nak wat die terkezut..ye r,aku dok berdalih je kate aku mungkin x dapat ke induksi adik2..aku x menipu tau..aku berdalih jer..hehek..sampai2 je di cfs,muke si Iman ni dulu lak yang aku nampak..aiyamak..kantoi la plak..kui3..Iman merajuk kejap..keh3..cumil muke die time merajuk..keh3..antara mantan yang turun ke induksi ialah ana,rokiah,afifah,azimah..aku x tau la..dalam banyak2 program,program ni r yang paling aku sayang sekali nak tinggal walaupun kene hurung dengan semut api..ish3..pe2 pun kiah r yang paling cian.huhu..blogger-emoticon.blogspot.com

Sementara menanti dengan penuh pasti hari re-sitku,rupa2nya bukan aku sorang yang merempat di bilik ana,kiah dengan afifah pun same..azimah datang gak dari Gombak kadang2..saje dowang nak meluangkan mase..ape lagi..kami gunakan masa yang ada ni untuk sesi ta'aruf lebih dalam lagi..dengan tafahhum..takaful 2 sudah semestinye..yeah~..blogger-emoticon.blogspot.com

Hari re-sit pun tibe..aku x wat latihan pape pun..huhuk..malas tol aku neh..x tau r ape nak jadi..keputusan resit 2 hari kemudian..aku nekad,lepas keputusan je,x kire r lulus ke x,aku nak balek..windunyer kat mak aku!!!!!!!!!!blogger-emoticon.blogspot.com

Pagi keputusan keluar..sahabatku anwari koling2 in the morning..membawa berita duka..4 orang budak ICT gagal..aku..farah katun..anwari..affendi..(semua mainboard intechss kot!!!!)..ini bermakna impianku untuk mendaftar ke gombak untuk shortsem lebur..aku cover je suare..xtau la hatiku cam ne mase 2..lepas je tutup phone,aku terus menangis..sahabatku Wan gelabah dah..apesal r dengan dak ni..huhui..aku kemas beg nak balek..Wan nak ikut..die teman aku tengok keputusan pas tu anta aku sampai pintu depan..terharunye aku..aku peluk wan rapat2..wan..sedihnye is..x tau cam ne nak gtau kat mak..balik ni pun 3hari jer..pas tu kene datang balek repeat untuk shortsem neh..mesti mak bising sebab cuti kejap pun sibuk nak balek..x kire..windu kat mak..blogger-emoticon.blogspot.com

Bermulanya hidupku sebagai seorang repeater..hehek..aku duduk sebilik dengan farah katun..bayangkan r,kelas seminggu dah r sekali jer..malam lak 2..kutu sape x mati weh...alhamduliLLAH ade diskusi HEWI mengisi rohani..hari2 lain aku isi dengan on9 memanjang..wireless free beb..huhuk..riadah di waktu petang..aerobik..hihik..seronok..dapat rapar dengan adik2..dapat cakap banyak2 kat diskusi HEWI..huhuik..dapat kesihatan yang baik..alhamduliLLAH..ni yang bagusnye masuk PKPIM neh..cewah..sempat lagi 2..ni kalau kat umah ni x tau la ape jadi kat aku..pasti lebih teruk lagi maseku dicampak2..huhuk..blogger-emoticon.blogspot.com

Tapi..kemalasan aku x dapat dibendung lagi..aku sekadar ke kelas je..di kala farah anta esei untuk ke consultation,aku intro pun x wat,consult apatah lagi..hehe..di kala orang sibuk tanye madam lepas kelas,aku cepat2 keluar..meting..meting..meting..malamku penuh dengan meting..latihan x wat gak..huhu..di kala malam bulan mengambang,pastinye aku sibuk on9 menyiapkan task yang diberi oleh kakakku Mariati ++ wat bende len..keh3..maka,paginye aku hiasi dengan lenaku di kala farah ke consultation..hihik..ape la nak jadi dengan aku ntah..huhuk..dan hari exam ku pun tiba..blogger-emoticon.blogspot.com

Kami menanti hari keputusan dengan penuh debaran..aku menatap resultku dengan penuh sayuuuuuuuu sekali..Fblogger-emoticon.blogspot.com..di kala sahabat2ku yang lain P,aku F..uih..hancur lagi hatiku..huhuk..blogger-emoticon.blogspot.comrupa2nya aku seorang sahaja dalam kalangan budak2 ICT yang x lepas..adus..gempar satu department ICT aku buat..jumpe mdm Za,ape lagi..hui..betapa teruknyerr eseiku..huhuih..lagi satu tamparan hebat buat aku..apa lagi,seperti biasa,ku kutuk uia..haha..puas hatiku..ku rahsiakan hal ini dari semua orang..hanya aku dan ibuku sahaja yang tau pada awalnya..mule2 die bebel juga..tapi akhirnya sebelum aku ke cfs untuk resit semula,ibuku kata.."banyakkan bersabar ye kak..kuatkan iman.."..pelik juga emakku apabila aku ke cfs awal dari tarikh re-sit..rupa2nya ada program..ehek..ada2 saja anaknya ini..apabila sahabat2ku bertanya tentang keptusanku,aku pasti cuba berdalih..nak jaga air muka..hehe..jawapanku pastinya "alhamdulillah.."..ada yang dapat menangkap apa yang berlaku,ada yang terus merasakan aku lulus..biarlah..buat r andaian sendiri..aku x mahu lagi berbicara soal ini..huhuk..malu weh..alan pun lepas kotz..huhui..blogger-emoticon.blogspot.com

Sebelum tibe untuk resit,banyak sekali program untuk aku sertai..malam tautan anak negerinya sahaja dua hari..malam pengenalan..bengkel pengurusan yang telah aku hancurkan..keh3..closing menara gading..alhamdulillah.masaku terisi dengan perkara2 yang sangat berfaedah..ntah berapa kali aku jejakkan kaki di uia gombak..dan pastinya aku merempat di bilik sahabatku azimah..hehek..melihat uia gombak,hatiku sayu..entah bila dapat aku mendaftar ke sini dengan rasminya..entah lepas entahkan tidak resitku nanti..aih..sodih2..blogger-emoticon.blogspot.comrahsiaku dibocorkan kepada kakakku sumayah dan kakakku athirah..juga sakinah..kakakku sumayah mendesakku untuk membaca..kakakku athirah memaksaku untuk membuat intro..hehek..rasa begitu disayangi..kui3..tapi rahsiaku terbongkar jua..anuar dan azimah dapat tahu..kakakku sumaiyah terlepas cakap..huhui..xper la..maaf sahabat2..bukan niat xnak beritahu..tapi memang xnak bgtau pun..hehek..biarlah is sorang jer sedih..dan berusaha sorang2..is gtau kak su dengan kak athirah pun sebab is tau dorang leh punye pakse is..sakinah lagi r kene tahu sebab is menumpang kat bilik dy..hehek..sahabat2 kenal is kan..kalau is bgtau sahabat2,mesti is jadi mengado2 punyo lah..hihik..x tau la..perangai is ni pelik skit dari korang sejak dulu lagi..mase jadi pimpinan dulu pun,is yang paling aneh kan?kui3..blogger-emoticon.blogspot.com

Buat adik2 tersayang plak..akak bagitau chicky dengan athirah jew..huhu..nape ye..ntah la..kat Iman pn akak x gtau..huhu..xnak la heboh2 akak resit..wat pe kan..nanti adik2 concern habis r kat akak..lagi r akak x snggup weh..makin mengado2 lagi ade la..haha..bile dah gtau kat adikku chicky dengan athirah,akak kene r berusaha bersungguh2..cewah..blogger-emoticon.blogspot.com

Hari ni..16Jun2009..keputusan resit keluar..alhamdulillah..aku pass on resit..blogger-emoticon.blogspot.comx tau la betapa aku gembira..mak aku lagi r suke suki..terima kasih atas dorongan dan doa sahabat-sahabat untuk aku..banyak hikmahnye bile aku resit+repeat+resit lagi neh..banyak sangat hikmahnye..benarlah..

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. ALLAH Mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."~surah al-Baqaroh:216~


Ucapan alhamdulillah bukanlah dalihanku semata-mata..aku juga sangat menghayatinya..tidak salah rasenye aku bersyukur atas ujian ini..macam-macam hikmah yang aku dapat..

Sekarang..aku perlu merancang untuk kehidupanku yang seterusnya di UIA Gombak..pelbagai cabaran pastinya menanti aku di sana..si zati dengan hafiz asik tatot2kan aku jew..huhuk..my life begin..yeah~..blogger-emoticon.blogspot.com

"Allahumma ya muqollibal quluubb..thabbit quluubanaa 'alaa diinik wa 'alaa too'atik.."

p/s : Maaf ye kepada pihak pentadbiran UIA..aku asyik kutuk korang jer..kui3..walaupun pentadbiran korang cam hampeh sebab kebanyakkan pekerjanya xde jiwa mahasiswa(mesti x pernah rase jadi mahasiswa,mesti keje pakai orang dalam neh.hihik..kutuk lagi..sowi2..) aku x kisah..aku sayanggg banget sih dengan UIA..blogger-emoticon.blogspot.com

9 luahan:

Hanna said...

salam... Is pun rahsia ngn ana ye.. hehe.. xpe la, semua dah settle. Is kena ambk bnyk pengajrn. Kami kwn2 duk blebel pasal syng kat Is.. Don't repeat it again.. Pas ni xde dah orng nk tgk2 kn Is. Tinggal azimh je.. Dengar ckp dia tau.. Kami bleh tgk dari jauh je la..Ingt tau. :)

zatil said...

ha lepas ni dah masuk main camp jgn malas2 lagi yer cik is...

apa2 pun ur the best la is...
walaupun fail...tp sempoi je...
itu yg kite nk...haha

da_freakerz said...

kenapa name aku di awal cerita??..

hmm, ko memang pelik pun, x yah crite aku tau..hahahaha..

congra8 coz finally u've passed ur exam.. keep it up.. give more effort after this.. at gombak campus, there are lots of obstacles that we've to face it..

p/s : admin cfs memang jadi kutukan aku gak..kah3..

innii said...

kpd hanna :
huwa!!!!!!!sedih..sape ramai2 nak bebel ke is lagi ni..azimah sowang x ckup..hihik..insyaALLAH ana..maceh cz syg ke is..hui,malu..

kpd zatil :
ni bukan sempoi zatil..ni sempot..hehek..baiklah cik zatil,sy berazam utk x tdo dlm klas..huhui~

kpd da_freakerz :
huhuk~tharu aq bile ko stuju dg aq..kui3..wah,ko ni aq dah lpas writing baru nak speaking dgn aq ea..aiyak..
p/s:same2 kite lihat admin uia gombak lak..adekah sehampeh cfs?kite tungguu..kurangkan kontroversi..tingkatkan prestasi..

Najaf_IDASA_JB said...

xpe is..iba pun pnh fail gk..tym tu xde re-sit2, kna repeat je blh..sedih tau..is pun fhm kan? huhu...
alhamdulillah sgalanya tlh berlalu..
smg kita sma2 ambil pngajaran drnya..

tahniah is, makin ramai yg rajin bg komen kat blog is..hehe

innii said...

kpd najaf_idasa_jb :
uit,nape jb?
hihik..tol iba..is fham..kite same2 merasainye..wahh..
cume is rase bende2 cm 2 mase smgat nak ke gombak..hmpir hilang smgat is..ui,sib bek smangat nk ke gombak msih ade..huhu..
xpe2..amek pngajaran byk2..

da_freakerz said...

saje jer nak speaking2.. aku x terer pun.. dah lupe dah bnyak..pasni nak beli linguaphone r... hahahahaha..

ko ngutok jer tau.. camni x yah duk uia.. ( aku berpaling arah ).. hehe..

p/s : manfaatkan cuti anda, jap g dah nak g gombak..

kepada is.. said...

naseb bek ko lulus re sit..
kalo x, aku x tau r nak jd pe kat ko...hehehe..nnt dah dtg uia jgn ade sangkut2 k..

innii said...

kpd kepada is..:
alhamdulillah..
kalau aku x lulus gak,aku akan wat semua orang kat admin uia kenal aku..hahahaha..